تنی چند از معاونان و مدیران موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، در سالروز درگذشت زنده یاد پروفسور سیدحسین میرشمسی، ضمن حضور در بهشت زهرای تهران، یاد و خاطره "پدر واکسن ایران" را گرامی داشتند.
جمعی از معاونان، مدیران و کارکنان موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، به مناسبت گرامیداشت سالروز درگذشت زنده یاد پروفسور سید حسین میرشمسی، پدر واکسن ایران و رئیس اسبق بخش تحقیق و تولید واکسن های ویروسی پزشکی موسسه رازی با حضور در بهشت زهرای تهران، یاد و خاطره این استاد شهیر را گرامی داشته و به وی ادای احترام کردند.
مرتضی اکبریان، مشاور رئیس و مدیر حوزه ریاست موسسه رازی در حاشیه این برنامه، با اشاره به پیشینه درخشان موسسه رازی اظهار کرد: این مجموعه ملی طی نزدیک به یک قرن فعالیت، دانشمندان و محققان گرانقدری را پرورش داده که هر کدام با تلاشی خالصانه و ارائه خدماتی شایان به ایران و جهان، منشاء اثر و افتخار موسسه رازی و کشور بوده اند.
وی گفت: در آستانه صدمین سالگرد تاسیس موسسه رازی، تکریم بزرگان و پیشینیان این موسسه و گرامیداشت یاد و خاطره آن ها، از برنامه های در دست اقدام است که در همین راستا، به مناسبت سالروز درگذشت پروفسور میرشمسی بر مزار وی گردهم آمدیم تا به قدر بضاعت اندک خودمان به این انسان دانشمند ادای احترام کنیم.
مدیر حوزه ریاست موسسه رازی، همچنین از اجرای برنامه هایی مبنی بر تکریم و تجلیل از دانشمندان و پیشکسوتان در قید حیات خبر داد و افزود: در ادامه برنامه های پاسداشت صدسالگی موسسه رازی، در نظر است از مفاخر و بزرگانی که سال های متمادی در این مجموعه مشغول به خدمت بوده و در نتیجه تلاش و تحقیقات آن ها، شاهد رشد و بالندگی موسسه بزرگ رازی هستیم، به فراخور تقویم زمانبندی، تجلیل و قدردانی شود.
گفتنی است، زنده یاد پروفسور میرشمسی، از محققان برجسته موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، از بنیان گذاران بیوتکنولوژی و از چهرههای ماندگار علمی کشور بود که به واسطه ساخت واکسنهای متعدد که به نجات جان میلیونها انسان در کشورهای مختلف دنیا منجر شد، نامش در عرصه بهداشت جهانی ماندگار شده است.
استاد میرشمسی، بنیانگذار تولید واکسن به خصوص واکسنهای پزشکی در موسسه رازی بود و به همین علت از ایشان به عنوان «پدر واکسن ایران» یاد می شود.
دکتر میرشمسی، از اواسط سال ۱۳۴۸ به تولید واکسن ضد سرخک در موسسه رازی پرداخت و از سال ۱۳۵۲ پژوهش در زمینه تولید واکسن ضد فلج اطفال را نیز آغاز نمود، بطوری که تولید انبوه این واکسن نیز به فهرست واکسنهای تهیه شده در این موسسه افزوده شد.
دکتر میرشمسی در سال های ۱۳۶۵ و ۱۳۶۶ موفق به تولید دو واکسن جدید ضد اوریون و ضد سرخجه نیز در این موسسه شد.
همکاری با موسسه واکسن سازی پیونگ یانگ به عنوان مشاور یونیسف، گذراندن دوره تهیه واکسن ضد سرخک در دانشگاه بایلور امریکا، تدریس ویروس شناسی عمومی به عنوان استاد مدعو دانشکده دام پزشکی دانشگاه تهران، عضویت پیوسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و فرهنگستان علوم جهان سوم و دریافت جایزه دوم پژوهش جشنواره خوارزمی از جمله سوابق و تلاشهای علمی استاد است.
وی مولف ۱۱۲ مقاله علمی تخصصی به زبان های فرانسه و انگلیسی و آثار علمی متعدد از جمله کتابهای ویروس شناسی و اصول ایمنی شناسی ( جایزه بهترین کتاب سال) و پیشگیری و درمان با واکسن و سرم است.
او در طول دوره کاری خود بارها به عنوان نماینده و مشاور سازمان جهانی بهداشت مسئولیت مشاوره یا راه اندازی را در مراکز تولید واکسن کشورهای مختلف عهده دار بود.
وی، در سال ۱۹۶۲ به نمایندگی از طرف سازمان جهانی بهداشت، مرکز تولید واکسن کشور اردن را تاسیس کرد.
ایشان از سال ۱۹۷۰ نیز به عنوان نماینده سازمان جهانی بهداشت در منطقه خاورمیانه و خاور نزدیک در کمیته استانداردهای بیولوژیک وابسته به این سازمان فعالیت کرد.
زنده یاد پروفسور میرشمسی، همچنین به عضویت آکادمی علوم نیویورک و مجمع بینالمللی زیستشاسان درآمد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید