رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از تولید گوشت با منشا گیاهی در گروه شیلات و صنایع غذایی این دانشگاه خبر داد.
سید حسین گلدانساز گفت: ۱۷۰ هکتار مزرعه متعلق به پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران داریم که فعالیتهای مختلف کشاورزی، دامپروری، گیاهان دارویی، تولید عسل و.
.
.
در آن انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال حدود ۶۰۰ تن بذر مادر در این مزارع تولید شده، گفت: این بذور شامل ۵۵۰ تن بذر مادر گندم و ۴۰ تن بذر مادر ذرت بوده است.
همچنین پنج تن بذر مادر کلزا و یک تن بذر مادر کتان تولید شده است.
علاوه بر این ۶۵۰۰ تن محصولات کشاورزی برای خوراک دام و روغن کشی تولید شده است که شامل ۵۵۰ تن ذرت علوفهای، ۵۰ تن کلزا برای سیلو و ۴۰۰ تن جو و ۲۰۰ تن گندم علوفهای است که تحویل سیلوها داده شده است.
به گفته وی امسال هفتمین سالی است که همین میزان بذر مادر در مجموعه تولید شده است.
وی همچنین به تنوع بالای گیاهان دارویی در کشور اشاره کرد که پتانسیلهای خوبی ایجاد کرده و در مجموعه پردیس کشاورری نیز اقدامات خوبی در این زمینه در حال انجام است.
وی افزود: چگونگی استفاده از کودهای شیمیایی و سموم معضل کنونی است که استفاده به اندازه از آنها در میان باغداران و کشاورزان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
گلدانساز به اهمیت خاک در کشاورزی اشاره کرده و گفت: اگر خاک مناسب باشد آب را در خود نگه می دارد.
اکنون در دنیا و کشور ما مدیریت پایدار خاک و کشاورزی حفاظتی مطرح است.
سالها است مشخص شده اگر کشاورزی بدون شخم انجام دهیم بافت خاک مناسبتر میشود وآب را بهتر حفظ می کند.
به گفته وی مدیریت ۶۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در جای جای کشور با همین رویکرد بر عهده پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران است.
گلدانساز افزود: از مهر۹۹ تاکنون ۶۵۰۰ هکتار از زمین های تحت مدیریت کمیته امداد زیر نظر کارشناسان دانشگاه قرار گرفته است.
۱۶۰۰ هکتار در گلستان، ۱۶۰۰ هکتار در همدان و کرمانشاه، ۱۲۰۰ هکتار در استان فارس و ۲ هزار هکتار در دماوند زیر نظر پردیس کشاورزی دانشگاه تهران است که پس از آن کشت محصولات با مدیریت خاک به دو برابر رسیده و شرایط خاک بهتر شده است.
وی از دیگر دستاوردهای مجموعه را در زمینه گیاهان زراعی و گلخانه ای، بذر سبزیجات و صیفی جات برشمرد که ۹۹ درصد از خارج وارد میشود و با وجود تحریم ها ورود آنها به کشور ممنوع شده و چهار سال است تولید بذر سبزی و صیفی در این مجموعه آغاز شده است.
وی افزود: نکته مهم اینکه بذر برخی گیاهان هیبرید چون خیار و گوجه با کیفیت که توان رقابت با بذرهای دنیا را داشته باشد به ۸ تا۱۰ سال تحقیقات نیاز دارد که تولید این بذور را شروع کرده ایم ولی هنوز به مرحله عرضه به بازار نرسیده است.
گلدانساز افزود: دو بذر بسیار مورد استفاده را پیاز و کاهو است که با تولیدات انجام شده، آماده ورود به بازار است و با همکاری و نظارت موسسه ثبت و گواهی بذر سال آینده این بذور با برند دانشگاه تهران وارد بازار می شود.
وی ادامه داد: امسال کشت تست آن انجام شده و از سال آینده این بذور وارد کشور می شود.
امیدواریم در سالهای آتی بذور هیبرید را هم وارد بازار کنیم.
وی به تولید گوشت با منشا گیاهی اشاره کرد و گفت: در گروه شیلات و صنایع غذایی همکاران در حال تولید گوشت از مواد گیاهی هستند و نمونههای اولیه آن نیز تولید شده است.
رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: با استفاده از برگ چغندر قند که تقریبا دورریز است و برخی گیاهان دیگر تولید این پروتئین انجام شده و چیزی شبیه به گوشت با منشا گیاهی به عنوان پایلوت تولید میشود.
در گروه شیلات نیز با برخی جلبکها اینکار در حال انجام است.
این اقدام بسیار ارزشمند است و امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی در یک تا دو سال آینده شاهد تولید انبوه گوشت با منشا گیاهی باشیم.
با اینکار حداقل بخشی از نیاز پروتئین کشور تامین میشود.
وی تامین خوراک دام را یکی از مشکلات دامپروریها دانست و گفت: در دنیا برخی حشرات یا لاروها را پرورش می دهند که برای تغذیه طیور و ماهی و دام استفاده میشود.
در آمریکا هلدینگهای بزرگ و در هشت کشور دیگر حشره مگس سرباز و دو حشره دیگر پرورش داده میشود که از ضایعات کشاورزی و غذاهای رستورانها تغذیه میکنند.
به این صورت پروتئین مناسب خوراک دامها تولید میشود.
به تازگی تحقیقات در این زمینه هم آغاز شده و امیدواریم تا دو سال آینده آماده تولید انبوه باشد.
منبع ایسنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید