با حضور دکتر حسین کلانتری خلیل آباد دبیرهیات امناء و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج محفل انس با قرآن کریم ویژه دانشجویان غیر ایرانی در واحد کرج برگزار شد.
با حضور دکتر حسین کلانتری خلیل آباد دبیرهیات امناء و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج ، حجت الاسلام امیر ابراهیم زاده مسئول دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز ،معاونین و مدیران و با حضور جمعی از دانشجویان غیرایرانی ر واحد کرج برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین امیر ابراهیم زاده در این دیدار معنوی ضمن آرزوی قبولی طاعات وعبادات و تسلیت شهادت امیر مومنان علی (ع) از دست اندرکاران برگزاری مراسم تقدیر و قدردانی نمود و افزود: شان نزول قرآن در این ماه مبارک است و رسالت انبیای الهی برای هدایت و تکامل انسان ، مکارم اخلاق و انسان سازی بوده است.
وی افزود : مقدمه سعادتمندی بشریت و رسیدن به کمال را ایمان و عمل به احکام الهی با تاسی از قرآن کریم و اتکال به پیامبر گرامی اسلام و ائمه اطهار(س) عنوان و قوام دین را در گرو همزمانی علم و عمل در جوامع بشری توصیف کرد و از دانشجویان خواست ضمن بهره گیری از معنویات در این ماه مبارک ، نسبت به مسئله وحدت در جامعه مسلمین ، استفاده از فرصت جوانی برای عبادت و بندگی خداوند متعال ،در تحصیل علم و دانش توام با عمل کوشاتر باشند.
مسئول نهاد رهبری یادآور شد: هدف اصلی دشمنان اسلام و استکبار جهانی ایجاد تفرق و جدایی در بین مسلمانان بوده و به شهادت رساندن طلاب در مشهد مقدس و انفجارهای صورت گرفته در کشور افغانستان را محکوم و بر هوشمندی مسلمانان در مواجهه با چنین اقدام تفرقه انگیز و بویژه اختلاف افکنی شیعه و سنی در بین دو کشور دوست و مسلمان ایران و افغانستان و بویژه دانشجویان حاضر در جلسه تاکید کرد .
دکتر حسین کلانتری خلیل آباد نیز در این دیدار صمیمی در جمع دانشجویان بین الملل و خارجی واحد کرج با بیان ارزشمندی ماه مبارک رمضان و نزول قرآن کریم در این ماه ، بهره مندی از فیوضات و برکات الهی و ایام باقی مانده ماه رمضان را متذکر و از حضور در جمع دانشجویان غیر ایرانی ابراز رضایت و خوشحالی کرد.
دبیر هیات امناء و سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز و واحد کرج با اشاره به آیه شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِی أُنزِلَ فِیهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِّلنَّاسِ وَبَیِّنَاتٍ مِّنَ الْهُدَىٰ وَالْفُرْقَانِ ؛ قرآن را برجسته ترین و والاترین کتاب آسمانی قلمداد و افزود: کتابی از هر جهت بی نظیر، چون معجزه الهی و کلام خالق است و یگانه کلام جامع الهی است که هدایت انسان بسوی سعادت و جاودانگی را در خود دارد.
قرآن کریم حبل المتین الهی است ولی متاسفانه امروزه، این کتاب جاویدان الهی با آن شکوه و جلال و عظمتی که دارد نه تنها بصورت شایسته در متن زندگی بشریت قرار نگرفته و مهجور مانده است که قرآن کریم خود از آن بعنوان مهجوریت نام برده است در آیه ۳۰ سوره مبارکه فرقان می خوانیم : وَ قالَ الرَّسُولُ یا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هذَا الْقُرْآنَ مَهْجُوراً؛ و پیامبر خدا گفت : پروردگارا قوم من این قرآن را رها کردند.
وی ادامه داد : یکی از معانی مهجوریت را جدایی امت از قرآن می توان نام برد و دیگری بی توجهی به اهل بیت (ع) است زیرا طبق حدیث ثقلین « إِنِّی تَارِکٌ فِیکُمُ الثَّقَلَیْنِ کِتَابَ اللَّهِ وَ عِتْرَتِی أَهْلَ بَیْتِ » قرآن و اهل بیت همراه هم هستند و مهجوریت یکی از آن باعث مهجوریت دیگری است.
مطلب دیگر در مهجوریت قرآن عدم آشنایی ، با نقش قرآن در زندگی روزمره است اگر قرآن فقط به تبرک اختصاص پیدا کرد و بالای طاقچه ها و در مجالس ختم مورد استفاده قرار گیرد و نقش کاربردی آن در زندگی فردی و اجتماعی عملیاتی نشد، دچار مهجوریت می شود و همچنین عدم معرفت به کارآمدی قرآن در تمام شئون زندگی موجب مهجوریت قرآن می شود که در جامعه کنونی شاهد آن هستیم و علاوه بر آن عوامل دیگر از جمله دنیاپرستی و آلودگی به گناه موجب ایجاد زمینه مهجوریت قرآن کریم می شود .
این استاد تمام دانشگاه با اشاره به اتحاد مسلمین افزود : اول اینکه اتحاد مسلمانان یک فریضه قطعی قرآنی است؛این یک چیز دلخواه نیست، این را به عنوان یک وظیفه باید نگاه کنیم ،قرآن دستور داده «وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا» یعنی حتی در اعتصام به حبل الله هم با اجتماع باید این کار انجام بدهید ،وَاعتَصِموا بِحَبلِ اللَّهِ جَمیعًا وَلا تَفَرَّقوا؛ این «امر» است دیگر؛ و چرا ما این را به یک امر اخلاقی تبدیل می کنیم؟ این یک دستور است ؛ یک حکم است؛ که باید بر طبق این عمل کرد؛ و همچنین آیات متعدد دیگری که در قرآن هست؛مثل آیه ی« ولا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ریحکم» ؛ که یک فریضه است.
دبیر هیات امناء دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز خاطرنشان کرد: وحدت و اتحاد مسلمانها یک امر تاکتیکی نیست که حالا بعضی خیال کنند به خاطر شرایط خاص ما بایستی با همدیگر متحد باشیم؛ نه، یک امر اصولی است؛ هم افزایی مسلمانها لازم است؛ اگر مسلمانها متحد باشند، هم افزایی می کنند و هم قوی می شوند؛ وقتی که این هم افزایی وجود داشته باشد ، حتی آنهایی که مایلند – و مانعی هم نیست- که تعامل با غیر مسلمانها داشته باشند ، با دست پر وارد این تعامل می شوند .
بنابراین این هم نکته بعد که یک امر اصولی است و امر تاکتیکی نیست.
وی ادامه داد: که یکی از هدفهای نظام جمهوری اسلامی که تعریف شده ، عبارت است از ایجاد تمدن نوین اسلامی ؛ یعنی یکی از اهداف نظام جمهوری اسلامی و اهداف انقلاب اسلامی ، ایجاد تمدن نوین اسلامی است ؛ تمدن اسلامی با نگاه به ظرفیتهای امروز و حقایق و واقعیات امروز ، این کار جز با اتحاد شیعه و سنی امکان پذیر نیست؛ این را تنها یک کشور و فرقه نمی تواند انجام دهد ؛ برای این بایستی همه با هم همکاری کنند .
این هم نکته ی بعدی است بنابراین این هم یک ضرورت دیگر است.
دکتر کلانتری با اشاره به اهمیت مسئله فلسطین بیان داشت: شاخص عمده برای اتحاد مسلمین ، مسئله ی فلسطین است ؛ مسئله فلسطین شاخص است .
اگر چنانچه اتحاد مسلمین تحقق پیدا کند، قضیه ی فلسطین قطعاً به بهترین وجه حل خواهد شد هر چه ما در قضیه ی فلسطین جدیت بیشتری برای احیای حقوق ملت فلسطین به خرج دهیم ، به اتحاد مسلمین نزدیک تر می شویم.
این مسئله ی عادی سازی های اخیر – که متاسفانه بعضی از دولتها خطا کردند، خطای بزرگی کردند و گناه کردند و عادی سازی روابط کردند با رژیم غاصب و ظالم صهیونیستی – حرکتی ضد وحدت اسلامی و ضد اتحاد اسلامی است، از این راه باید برگردند و این خطای بزرگ را بایستی جبران بکنند.
دکتر حسین کلانتری در خاتمه صحبت های خود از اقدامات و برنامه ریزی های انجام شده واحد کرج ،در جهت جذب بیشتر دانشجویان غیر ایرانی و فراهم سازی فضا، امکانات رفاهی، خوابگاهی و .
.
.
برای دانشجویان غیر ایرانی در آینده نزدیک خبر داد.
دکتر محمدرضا عسکری مدیر امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج هم با ارائه گزارشی از روند جذب دانشجویان ،دغدغه ها و مشکلات پیش روی دانشجویان از حضور دانشجویان غیر ایرانی در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز به نیکی یاد کرد و از پیگیری لازم برای برطرف کردن این دغدغه ها و مشکلات مطالبی ایراد نمود.
در این مراسم دانشجویان غیر ایرانی واحد کرج در مقاطع مختلف تحصیلی ضمن قرآن خوانی ،شعر خوانی پیشنهادات و دیدگاه های خود را بیان داشتند.
و در پایان به قید قرعه به پنج نفر از حاضرین در مراسم هدایایی تقدیم شد.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید