عضو هیات علمی سازمان تحقیقات ،ترویج و آموزش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی و دبیر اجرایی همایش ملی توسعه پایدار زراعت گیاهان دارویی با بیان اینکه هزینه تولید زعفران در کشور بالا است، گفت: ۶۰ درصد هزینه تولید زعفران کشور صرف نیروی انسانی می شود.
« محمد یونسی الموتی » در حاشیه برگزاری همایش ملی توسعه پایدار زراعت گیاهان دارویی در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) مشکین دشت استان البرزدر گفت و گو باخبرنگار ایرنا افزود: در محصولات استراتژی مانند گندم،جو و ذرت ، ماشین آلات برای برداشت محصول به کار برده می شود اما برداشت محصولاتی مانند کاهو ، زعفران،زیتون و گل گاوزبان به صورت سنتی است .
وی اظهار داشت: اکنون به علت هزینه بالای کاشت ، داشت و برداشت زعفران ، میزان کشت این محصول در کشور سیر نزولی دارد.
عضو هیات علمی سازمان تحقیقات ،ترویج و آموزش کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: امروزه کشورهای افغانستان، هند و بنگلادش به سمت کشت و تولید زعفران روی آورده اند زیرا هزینه کارگر در این کشورها ارزان اما در ایران گران تر است بنابراین باید ماشین کمباین به کمک کشت گیاهان دارویی بیاید.
یونسی الموتی گفت: در بخش کشاورزی مشکل کاشت محصولات استراتژی مانند گندم، جو، ذرت و برنج مشکلات این محصولات از نظر تامین نهاده های مختلف از جمله ماشین آلات کشاورزی برطرف شده است ضمن آنکه بذور این محصولات با ماشین آلات کشاورزی کاشته می شود.
تاکنون ۲ همایش برای مشکلات و موانع و راهکارهای مربوط به توسعه کشت گیاهان دارویی ، استحصال ،کاشت و داشت و برداشت در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) مشکین دشت برگزار شده است.
این همایش با همکاری اتحادیه انجمن های علمی گیاهان دارویی ایران به مدت ۲ روز در مرکز آموزش عالی امام خمینی (ره) مشکین دشت فردیس برگزارشد.
منبع ایرنا
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید