پ
پ
۹۵ درصد آتش‌سوزی مراتع توسط عوامل انسانی رخ می‌دهد

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: به دلیل نداشتن آگاهی کافی و فرهنگ‌سازی مناسب، علت نزدیک به ۹۵ درصد آتش‌سوزی مراتع عوامل انسانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از البرز، علی تیموری صبح امروز _چهارشنبه بیست‌وهشتم آذر_ در گردهمایی سراسری فرماندهان یگان حفاظت منابع طبیعی کشور که در سالن همایش‌های مرکز آموزش دکتر جوانشیر برگزار شد، اظهار کرد: شاهد از بین رفتن محیط زیست، جنگل‌ها و مراتع به دست انسان‌ها هستیم.

وی افزود: استفاده از میراث آیندگان نیازمند برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی دقیق است، امروز تعداد کمی از مراتع دست نخورده و بکر باقیمانده است و بیشتر توسط مردم از بین رفته‌اند.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به چندین مورد آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع، تصریح کرد: دلیل ۹۵ درصد آتش‌سوزی‌ها در منابع طبیعی عامل انسانی است، کمتر از ۱۵ درصد کل مراتع کشور وضعیت قابل قبولی دارد و سایر مراتع نیازمند احیا و مراقبت ویژه‌تری است.

تیموری با بیان اینکه ۵۲ درصد اراضی کشور را مراتع تشکیل داده‌اند، اضافه کرد: هفت درصد از اراضی کشور از جمله جنگل‌های ذخیره‌گاه به شمار می‌رود که نظارت و مراقبت از آن‌ها نیازمند تلاش دو چندان یگان حفاظت منابع طبیعی است.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقداماتی که به صورت ویژه مدنظر قرار دارد افزایش سطح اختیارات یگان حفاظت منابع طبیعی در استان‌ها است که در این راستا دریافت گزارش‌های هفتگی از وضعیت جنگل‌ها و مراتع به منظور حفاظت از این ذخایر ملی حائز اهمیت ویژه است.

نیمی از گلوگاه‌های قاچاق چوب در استان‌های شمالی است

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با بیان اینکه نیمی از گلوگاه‌های قاچاق چوب در استان‌های شمالی است، گفت: به طور قطع این گلوگاه‌ها در این استان‌ها شناسایی شده و با فرماندهان انتظامی نیز جلساتی برگزار شده است.

تیموری ادامه داد: مانورهای کشف قاچاق چوب برای ترویج فرهنگ اهمیت حفظ منابع طبیعی در این بخش و آموزش بیشتر مردم باید انجام شود.

وی تاکید کرد: مانورهای یگان حفاظت منابع طبیعی در سطحی برگزار می‌شود که قاچاقچیان نسب به توانایی و آمادگی مأموران یگان حفاظت آگاه هستند و جرئت خطا را از آن‌ها گرفته است.

سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور بر ضرورت توسعه فناوری اطلاعات در یگان حفاظت منابع طبیعی تاکید کرد و گفت: به جای روش‌های فیزیکی می‌توان از پهپادها و دوربین‌ها برای حفاظت از منابع طبیعی استفاده کرد؛ بنابراین تمام فعالیت‌ها باید به سمت فناوری اطلاعات روز از جمله در بخش مبارزه با قاچاق چوب پیش برود.

منبع: ایمنا – البرز

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر