معاون فناوری پژهشگاه مواد و انرژی مستقر در مشکین دشت فردیس، با اشاره به اینکهتصفیه خانههای هوازی آب صنعتی میتواند آلودگیها را تجزیه و به اجزابی تبدیل کند، گفت: این تکنولوژی در دانشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی تولید میشود.
محمد جواد اشراقی، معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی، در نشستی که در حاشیه بازدید از دستاوردهای پژوهشگران این مرکز علمی، پژوهشی و به مناسبت هفته پژوهش و فناوری برگزار شد، در خصوص ظرفیتهای پژوهشگاه مواد و انرژی، گفت: واحد فناوری پژوهشگاه ماموریت دارد تا رقابت مالی صنایع را در سطح کیفیت قابل قبول جامعه بالا ببرد و با توسعه صنعتی و کمک به ایجاد شرکتهای دانش بنیان، زمینه رشد اقتصاد بدون نفت را فراهم کند.
وی افزود: در بخشی از پژوهشگاه مواد انرژی تجاری سازی و انتقال تکنولوژی صورت میگیرد و هر یافته پژوهشی به فناوریهای متناسب با نیاز جامعه تبدیل می شود تا سطح بلوغ فناوری در راستای نیازهای جامعه افزایش یابد.
معاون فناوری پژوهشگاه مواد و انرژی ضمن معرفی بخشی از مهمترین دستاوردهای پژوهشگران این مرکز، گفت: تصفیه خانههای هوازی آب صنعتی در دانشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی تولید و در برخی شرکتهای بزرگ صنعتی از جمله کارخانجات رنگرزی راهاندازی شده است میتواند آلودگیها را تجزیه و به اجزابی تبدیل کند که ضرری برای طبیعت نداشته باشد.
وی افزود: پژوهشگران مواد و انرژی موفق شدند روند چند هزار ساله تجزیه مواد را طی یک هفته در آزمایشگاه به گونه ای طراحی و پیاده سازی کنند که آلودگی آب صنعتی به حداقل برسد؛ به طوری که در برخی شرکتها از این آب برای پرورش ماهی یا مصارف کشاورزی و غیره استفاده کردند.
نمونههای این فناوری به تقاضای صنایع مختلف و بر اساس نوع آن صنعت، توسط پژوهشگران پژوهشگاه مواد و انرژی در استانهای قزوین تهران و البرز طراحی و اجرا شده است.
اشراقی ساخت نیروگاهها و آبگرمکنهای خورشیدی را از دیگر فعالیتهای برجسته پژوهشگاه مواد و انرژی عنوان کرد و گفت: از نمونه های نیروگاه و آبگرمکنهای خورشیدی در شرکت آبفای کرمانشاه به صورت پایلوت اجرا شده است.
ضمن اینکه انرژی مورد نیاز ساختمان سبز پژوهشگاه مواد و انرژی از طریق پنلهای خورشیدی تامین میشود که این روش میتواند در نهادها و دستگاههای اجرایی پیاده سازی شود و پژوهشگاه میتواند در طراحی اجرا و راهاندازی کمککند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به کمکهای پژوهشگاه مواد و انرژی به رشد و توسعه صنعت اشاره کرد و افزود: پژوهشگاه مواد و انرژی از محل بودجه پژوهشی، به فناوریهایی که سطح فناوری بالایی دارند و میتوانند در اشل صنعتی ارائه شوند، مبلغی معادل یک میلیارد ریال تخصیص میدهد که بلاعوض نیست و پس از یکسال و فروش محصول در بخش صنعتی، برگردانده میشود.
وی اضافه کرد: اقدام دیگر پژوهشگاه برای توسعه فناوری در خصوص پروژههای تقاضا محور است و پروژهها در هر حوزهای که نیاز صنعتی داشته باشد، طرح کسب و کار و برنامه ارتقای سطح فنی آن مشخص باشد، پژوهشگاه یک میلیارد ریال به صورت بلاعوض هزینه میکند و پس از یکسال با دستیابی به فناوری و در صورتی که طرح در مرحله بعدی به بودجه نیاز داشته باشد از صندوق پژوهش و فناوری مواد پیشرفته و انرژی که بیش از ۱۰ نیلیارد تومان اعتبار دارد، برای طرحهایی که ظرف ۳ سال میتوانند دوره بازگشت سرمایه داشته باشند، کمک میکند.
منبع فارس
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید