مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز گفت: ۱۰۰ ساختمان حادثه خیز در کرج شناسایی شده که برخی از آنها تعطیل و برخی در چهارباغ و کرج تخریب شدند، مابقی ساختمان های نا ایمن باید مقاوم سازی شوند.
محمدرضا فلاح نژاد، مدیرکل مدیریت بحران استانداری البرز، در خصوص بلایای طبیعی تهدیدکننده برای البرز، گفت: از مجموع بحرانهای ۳۲ گانه، ۲۸ بحران البرز را تهدید میکند و به دلیل وجود گسلهای مختلف در استان،فراگیرترین آنها زلزله است.
گسلهایی که در شمال و جنوب استان وجود دارد و گسلهای دیگری که در شمال و جنوب استان از شرق به غرب کشیده شده گسلهای شمال و جنوب را تثبیت میکنند و در داخل استان هم از شمال به جنوب گسلهایی وجود دارد که در مورد آنها احساس خطر میکنیم.
وی فرونشست زمین را از موضوعات نگران کننده در البرز دانست و افزود: آلودگی هوا نیز که در پاییز و زمستان به نوعی و در بهار و تابستان به صورت ریز گرد وجود دارد که تا کنون شاهد چنین پدیده ای نبودهایم، از دیگر موارد نگران کننده در البرز است.
در مورد آلودگی هوا کار خاصی نمیتوان انجام داد و فقط باید منتظر باد و طوفان و رفع آلودگی هوا به صورت طبیعی باشیم.
فقط میتوانیم با تدابیر کمیته اضطرار و آلودگی هوا برای تعطیلی مدارس، ادارات و فعالیتهای عمرانی آلاینده، توقیف خودروهای دودزا توسط راهور و استقرار اورژانس و هلال احمر برای کمک به افرادی که احتمالا در آلودگی هوا دچار مشکل می شوند، اقدام کنیم.
این مقام مسؤول با اشاره به فرو ریختن ساختمان مترو پل آبادان، یادآور شد: اگر سازندگان و ناظران نظام مهندسی و ناظران حاکمیتی راه و شهرسازی، شهرداریها، استانداری، فرمانداری، بخشداری و غیره بر اساس اصول مهندسی و درست عمل کنند، چنین اتفاقاتی رخ نخواهد داد.
وی به وظیفه قانونی اداره کل مدیریت بحران در مورد ساختمانهای ناایمن و حادثه خیز، اشاره کرد و افزود: اگرچه آیین نامه و شاخصهای دقیق نظارتی هنوز برای ما ارسال نشده است، اما پس از موضوع پلاسکو شناسایی ساختمانهای مهم و ساختمان های حادثه خیز در دستور کار قرار گرفت.
در این راستا حوزه آتش نشانی و خدمات ایمنی و مدیریت بحران شهرداری ها ملزم به شناسایی این ساختمان ها شدند.
فلاح نژاد از جود ۱۰۰ ساختمان حادثه خیز در کرج خبر داد و گفت: بیش از ۱۰۰ ساختمان مهم در کرج وجود دارد که تذکراتی به این مجموعه ها داده شد، در برخیها فعالیت تعطیل و برخی ساختمانها در چارباغ و کرج تخریب شد.
وی اضافه کرد: همچنین دهیاریها در روستاها و شهرداریها و ۱۲ دستگاه اجرایی که متولی مدیریت بحران هستند، در شهرها ملزم شدند که نسبت به شناسایی ساختمانهای حادثه خیز اقدام و برای مقاوم سازی این ساختمانها به صورت کوتاه مدت، میان مدت و دراز مدت برنامه ریزی کنند.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری البرز در ادامه با تاکید بر لزوم توجه به اجرای قانون، یادآور شد: در مورد ساختمانهایی که فعالیت کارگری دارند، حتی در صورت دارا بودن مجوز از سایر سازمانها، طی دستورالعملی اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی باید بر مجوزها و روند کار نظارت داشته باشد و پس از بهره برداری هم باید این ساختمان ها توسط اداره کار شناسایی و نظارت شود اما گاهی بخش هایی از قانون مغفول است و یا در اجرای آن کوتاهی می شود که نتیجه آن بروز اتفاقات ناگوار است.
وی در پایان با تاکید بر لزوم تعطیلی مراکز آلاینده در البرز در شرایط آلودگی هوا، خاطر نشان کرد: طبق مصوبه اضطرار و آلودگی هوا معادن البرز باید تعطیل باشند که در این راستا امروز از مناطق مختلف استان در خصوص فعالیت این مراکز بازدید میکنیم و در صورت فعالیت با متخلفان برخورد میشود.
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید