معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه نیمی از دانش آموختگان دانشگاهی در شرکتهای دانش بنیان مشغول فعالیت هستند، گفت: در این راستا حدود ۴۰ درصد از جامعه بیکاران را افرادی تشکیل میدهند که از دانشگاههای کشور فارغ التحصیل شدهاند.
علی خیرالدین، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، ظهر امروز در برنامه رونمایی از چهار محصول شرکت های عضو پارک فاوا که در پارک فناوری و اطلاعات مستقر در البرز برگزار شد، با تأکید بر اینکه متاسفانه آمار فارغ تحصیلان مشغول کار پایین است، گفت: ۴۰ درصد از بیکاران را افرادی تشکیل میدهند که در دانشگاههای کشور درس خوانده اند.
وی با تأکید بر اینکه باید در تربیت نیروهای انسانی تجدید نظر شود، ادامه داد: طبق آمارها میتوان مدعی این بود که نیمی از دانش آموختگان دانشگاهی در شرکتهای دانش بنیان فعال هستند.
این مهم است که شرکتهای دانش بنیان، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد و واحدهای فناور بستر بسیار خوبی هستند که در آینده برای اشتغال جوانان بتوان از آنها بهره برد.
خیرالدین با بیان اینکه انگیزه کافی بین جوانان و دانشجویان ما وجود ندارد، گفت: متاسفانه آینده روشنی برای جوانان و دانشجویان ترسیم نشده است، باید کاری کنیم تا بتوانیم بستری همچون مراکز کارآفرینی، کاریابی و مدارس اشتغال را در سطح جامعه توسعه دهیم، از طرفی این قبیل اقدامات میتوان زیست بوم فناوری را تکمیل کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در دنیا در تولید علم رتبه ۱۶ و در منطقه اول از نظر مقاله و کتاب هستیم، اظهار کرد: این در حالی است که در بخش فناوری به شدت ضعیف هستیم؛به گونهای که در سال ۲۰۲۱ رتبه ۷۱ را به دست آوردیم که این نشان دهنده این مهم است که ما نتوانسته ایم در تجاری سازی علمی موفق باشیم.
خیرالدین با اشاره به اینکه برای رسیدن به این مهم بایستی علاوه بر داشتن برنامه بلند مدت بر روی آن نیز فکر کرد، افزود: ۸۰۰ هزار دانشجو در مقاطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکترا در کشور داریم اما در نوآوری و خلق فناوری بسیار ضعیف هستیم.
سهم اعتبارات پژوهشی در کشور فقط ۴ درصد است!
وی ادامه داد: سهم اعتبارات پژوهش ما به شدت کم و حدود چهار دهم درصد است، این در حالی است که قرار بود سه درصد باشد، بر همین اساس ما باید به سراغ دانشگاههایی برویم که هم کارآفرین و هم مسؤولیت اجتماعی داشته باشد، که به همین منظور طرحی به نام میزبانی مطرح شده که بر مبنای آن بتوانیم از دانشجوهای ارشد و دکترا در پژوهشگاهها و پارکها از آنها استفاده کنیم.
معاون وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه چند طرح با همکاری پارک آی.
سی.
تی در وزارتخانه در حال انجام هستیم عنوان کرد: یکی از این طرح ها، طرح گرنت فناوری است که در آن تاکنون حدود هشت میلیارد تومان پارک با ما همکاری داشته و کار بسیار خوب و مثبتی بوده و به همین منظور از وزارتخانه انتظارمان این است که امسال نیز یک عدد بسیار خوبی را برای تخصیص تا حداقل دانشجویانی که در مباحثی چون اقتصاد دیجیتال و آی.
سی.
تی فعالیت دارند علاوه بر حمایت از آنها از اساتید نیز بتوانیم کمک هایی دریافت کنیم.
خیرالدین ادامه داد: دومین طرح تهیه اطلس فناوری است که محصولاتی که پارک و شرکت های دانش بنیان دارند ثبت شوند که در این زمینه پارک آی.
سی.
تی به ما کمک بسیار شایانی داشته اند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وجود ۴۹ پارک علم و فناوری در کشور اظهار داشت: اکنون ۲۸ پارک وابسته به وزارت علوم داریم این در حالی است که تعداد مراکز رشد ما نیز افزایش خوبی داشته اند و حدود ۲۲۳ مرکز رشد داریم که موفق به اشتغال زایی شده اند.
خیر الدین در پایان از اهمیت راهاندازی سامانه نظام ایدهها و نیازها خبر داد و اضافه کرد: با راه اندازی این سامانه میتوانیم نیازهای ارسالی را بررسی و با در نظر گرفتن ایدهها و پژوهشهای صورت گرفته رابطی میان این دو باشیم تا با تأمین سرمایه گذار شاهد به ثمر رسیدن طرحها و رفع مشکلات شویم.
منبع فارس
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید