پ
پ

رئیس نظام پزشکی شهرستان گفت: امحاء پسماندهای عفونی شهرستان فردیس به درستی انجام نمی شود و پیمانکار پسماند شهرداری کرج هزینه امحاء را می‌گیرد و پسماندهای عفونی را به صورت غیراصولی در حلقه دره دفن می‌کند.

سید رضا حسینی، رئیس نظام پزشکی شهرستان فردیس در حاشیه همایش بزرگداشت روز پزشک برگزار شد، ضمن از زحمات پزشکان و مدافعان سلامت در دوران سخت کرونا، در خصوص اداره نظام پزشکی شهرستان، بیان کرد: نظام پزشکی فردیس یک نظام نوپا، یک سازمان و NGO غیر دولتی است که دومین دوره خود را می‌گذراند و طبق قانون مصوب مجلس، وظیفه صیانت از حقوق شهروندان درمقابل کادر درمان را بر عهده دارد.
وی با بیان بخشی از مشکلات نظام پزشکی شهرستان فردیس، گفت: مشکل عمده پزشکان عدم تعهد بیمه‌هاست.
طبق قانون بیمه همگانی موظف است همه آحاد جامعه را تحت پوشش قراردهد و ۹۰ درصد هزینه‌های بخش بستری و ۷۰ درصد بخش سرپایی را باید پوشش دهد؛ در حالیکه از سال ۷۳ و زمان تصویب این قانون تا کنون این امر محقق نشده است و بیمه‌ها به تعهدات خود عمل نمی‌کنند.
این مقام مسؤول به مشکلات پزشکان در خصوص اجرای طرح نُسَخ الکترونیک اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح قرار بود هزینه نسخ طی یک ماه به پزشکان پرداخت شود اما ابتدا با ۳ ماه تاخیر و سپس با ۶ماه تاخیر پرداخت شده که در برخی مراکز با گذشت ۹ ماه از اجرای این طرح و هزینه‌هایی که مراکز متحمل شدند، هنوز بازگردانده نشده است.
وی مدیریت پسماند عفونی را مهمترین معضل شهرستان فردیس در حوزه درمان و سلامت جامعه دانست و گفت: بر اساس مصوبه مجلس پسماندهای پزشکی باید توسط سازمان پسماند شهرداری سترون سازی، بی‌خطرسازی و امحاء شود.
اما متاسفانه این کار در استان و شهرستان فردیس به درستی انجام نمی‌شود.
حسینی در این خصوص توضیح داد: متاسفانه سازمان پسماند ندارد و سازمان پسماند شهرداری کرج هم با شرکتی قرارداد بسته که هزینه امحاء پسماند را می‌گیرد، اما فقط خدمات جمع آوری را ارائه می‌کند و پسماندهای عفونی را با وضعیت بسیار نامناسب در حلقه دره دفن می‌کند.
فیلم و گزارش دفن پسماندهای عفونی توسط این شرکت در حلقه‌دره با همراهی عوامل شهرداری تهیه و به دادستانی ارائه شده‌است.
این فوق تخصص نقص ایمنی در پیوند و عضو هیات علمی دانشگاه تهران، هشدار داد: دفن غیر اصولی پسماندهای عفونی توسط پیمانکار سازمان پسماند شهرداری کرج می‌تواند سلامت جامعه را تهدید و خطرات زیست محیطی بسیاری برای شهروندان ایجاد کند.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد زیرساخت‌های لازم در فردیس برای بی خطرسازی پسماندهای عفونی، اضافه کرد: در این راستا از فرماندار، مدیران شهری و مسؤولان شهرستان فردیس درخواست داریم که زمینی در اختیار شبکه بهداشت قرار دهند تا از ظرفیت شرکت‌هایی که دستگاه مربوطه و مجوز استریل سازی پسماند را دارند و مکانی برای انجام آن ندارند، استفاده شود.
رئیس نظام پزشکی فردیس گفت: در حال حاضر ۱۲ شرکت با شرایط فوق، مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی البرز هستند و مکانی برای انجام کار ندارند.
در صورتی که زمین مناسبی در اختیار شبکه بهداشت شهرستان قرار داده شود، با حضور نمایندگان دستگاه‌های ذیربط شرایط شرکت‌ها بررسی و یکی از آنها برای انعقاد قرارداد امتخاب می‌شود تا استریل سازی و دفن پسماند عفونی به صورت اصولی انجام و هزینه‌های بالایی که توسط پزشکان پرداخت می‌شود از بین نرود.

وی کمبود دارو، قراردادهای اجباری بیمه‌ها که خلاف اصل آزادی اختیار از پزشکان است، نظارت و دخالت افراد غیرمجاز در امر درمان را از دیگر مشکلات نظام پزشکی فردیس برشمرد و اظهار امیدواری کرد که با همراهی شبکه بهداشت و درمان این مشکلات کنترل و مدیریت شود.
منبع فارس

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

  • دیدگاهتان فقط و فقط در رابطه با همین مطلب باشد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما بررسی نخواهد شد.
  • هدفتان از ارسال دیدگاه تبلیغ یا بک لینک نباشد. در غیر اینصورت دیدگاه حذف می شود.
  • به دیگران توهین و اهانت نکنید

تصویر