پ
پ

سرپرست اداره‌کل میراث ، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز از ثبت بیش از ۹ اثر طبیعی و ناملموس در فهرست میراث فرهنگی کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

استانها –

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، نادر زینالی امروز در جمع خبرنگاران از ثبت هفت اثر ناملموس استان البرز در فهرست میراث ملی کشور در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: این میراث شامل «آش جو تنوری»، «آش ترش»، «آش آرد به‌سری»، «خورش ترشابک»، «آیین سلام»، «آیین خونه‌به‌خونه» و «مهارت ساخت ساز چنگ» به همراه دو اثر طبیعی، «آبشار شرشر بند» در شمال روستای آغشت و «درخت کهنسال چنار» در مسجد روستای خور بودند.

وی از انجام اقدامات حفاظتی برای «درخت کهنسال حصار» خبر داد و در رابطه با اقدامات انجام‌شده در حوزه تعیین حریم، به مشخص‌ شدن حریم «حمام بیلقان»، «هنرستان صارمی کرج»، «خانه مرحوم آیت‌الله طالقانی» و بازنگری حریم «کاخ مروارید» اشاره کرد و افزود: در سال گذشته، ۲۳ پروژه مطالعاتی و اجرایی در زمینه مرمت، ساماندهی و حفاظت از آثار تاریخی استان با همکاری تیم‌های تخصصی و در راستای صیانت از میراث ارزشمند البرز اجرا شدند.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز، مرمت کاخ‌موزه نقاشی کاخ سلیمانیه، بازسازی پل تاریخی شاه‌عباسی کرج با پیشرفت ۹۰ درصدی، کاوش‌های باستان‌شناسی در تپه ازبکی و مرمت کاهگل‌های یافته‌شده در این محوطه، مرمت بنای مادی بالای تپه ازبکی و بهسازی مسیر دسترسی، احداث سرویس‌های بهداشتی و نمازخانه در محوطه ازبکی با پیشرفت ۵۰ درصدی را از جمله مهم‌ترین این پروژه‌ها عنوان کرد.

زینالی بیان کرد: مرمت دیواره آسیب‌دیده کاروانسرای ینگی‌امام، عملیات مرمتی در کاخ مروارید شامل سقف سینما و تجهیز به سیستم‌های حفاظتی، مطالعات بافت تاریخی اشتهارد، مرمت در بافت تاریخی برغان – ورده، تجهیز آسیاب مهدی‌آباد ، مرمت امام‌زاده هارون جوستان طالقان و مسجد جامع اشتهارد از دیگر اقدامات شاخص این اداره‌کل در سال گذشته بوده‌اند. مطالعات مرمتی بنای امام‌زاده سلیمان (ع) در اشتهارد و مرمت گنبدخانه آن نیز ۲۰ درصد پیشرفت دارند.

وی با اشاره به مطالعات مربوط به بقعه احمد و محمود در از افتتاح نخستین موزه صنعتی خصوصی با نام «گازسو» در استان البرز خبر داد و مطرح کرد: طی سال گذشته، ۵۰ شی تاریخی مورد حفاظت و مرمت قرار گرفتند و ۳۰ شی دیگر نیز در سامانه جامع آثار فرهنگی ثبت و دو کاخ‌موزه سلیمانیه و مروارید به سیستم‌های نوین الکترونیکی و حفاظتی تجهیز شدند. با توجه به تعاملات شکل‌گرفته در زمینه میراث فرهنگی، به ۴۳۷ استعلام مرتبط با آثار تاریخی پاسخ داده شده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز از برگزاری بیش از ۲۰۰ جلسه تخصصی در شوراهای فنی، ثبت و کمیسیون‌های مرتبط خبر داد و اظهار کرد: ما در مسیر حفظ هویت تاریخی البرز، توسعه زیرساخت‌های گردشگری و انجام حفاظت علمی از آثار تاریخی گام برمی‌داریم. تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی استان و تعاملات سازنده با انجمن‌هایی همچون البرزپژوهی و مجموعه‌داران نیز در همین راستا صورت گرفته است.

انتهای پیام/

امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.