پ
پ

«جهاد تبیین» که رهبری آن را «فریضه» توصیف فرمودند، محدود به دستگاه‌های اجرایی و دولت نشده؛ به عبارتی، عموم مردم مسؤولیت دارند تا در راستای امیدافزایی و امیدآفرینی در جامعه در این راه قدم بگذارند.

دکتر مهدی جعفری/در نظام جمهوری اسلامی، مردم‌سالاری دینی به‌عنوان یکی از شاخص‌های حکومت اسلامی همواره مدنظر بوده و بنا بر فرموده رهبر معظم انقلاب، «جمهوری اسلامی نقطه اساسی و مرکزی هویت تمدن غربی را درست نشانه گرفته و به هدف زده است.
به همین منظور مقابله دنیای سلطه و استکبار با جمهوری اسلامی طبیعی است، زیرا دشمن می‌خواهد بر جهان سلطه داشته باشدکشور ما همچنان در حال جنگ با استکبار است و بدین منظور، رهبر انقلاب از واژه «جهاد» استفاده می‌کنند؛ بنابراین باید نقطه‌ضعف دشمن را پیدا کرده، مسأله اصلی را بشناسیم و در عرصه‌های مختلف به آن بپردازیم.
امروزه تهاجم دشمن در عرصه‌های مختلف، یک تهاجم ترکیبی بوده و براساس بیانات رهبر معظم انقلاب، هدف اصلی دشمن در جنگ نرم دو مورد است؛ نخست، متزلزل کردن ایمان مردم که عامل اصلی حفظ انقلاب هستند و هدف دوم، اغوای توده‌های مردم و جداسازی آن‌ها از انقلاب اسلامی است.
شکی نیست که برنامه دشمن ایجاد فشار اقتصادی و فشار روانی به آحاد جامعه است تا در نتیجه با استفاده از حربه شبهه افکنی به‌عنوان قدرت نرم بتواند افکار مردم را مدیریت کند.
ایمان به راه، رهبری و آینده جمهوری اسلامی ایران بی‌شک عظیم‌ترین سرمایه اجتماعی و اثربخش‌ترین عنصر قدرت نرم انقلاب اسلامی ایران است که صیانت و ارتقای روزافزون آن، متناسب با تحولات خواسته و ناخواسته داخلی و خارجی، وظیفه‌ای خطیر بر دوش نظام فرهنگی- رسانه‌ای این جامعه ایجاد می‌کند.
در این راستا، امید به زندگی، بهبود محیط و فضای رشد و کار، حسن ظن به‌نظام سیاسی و قضایی و اقتصادی، آینده بهتر و .
.
.
در کنار اعتماد، رضایت و امنیت از مهم‌ترین مؤلفه‌های توسعه و سلامت اجتماعی محسوب می‌شود.
امید به افراد حس عمیق امن بودن و قابل اعتماد بودن القا می‌کند و آنها را به سمت تلاش بیشتر برای دستیابی به موفقیت‌های فردی و اجتماعی و ملی سوق می دهد و امید اجتماعی برگرفته از احساس خوش‌بینی فرد نسبت به آینده است.
علاوه بر این، امید احساس مشترک یک ملت نسبت به آینده و برآمده از غرور ملی و وطن دوستی است که شوق و انگیزه تلاش، تاب آوری و تحمل مشکلات و داشتن آرزوهای بزرگ را برای آینده افزایش می‌دهد.
دشمن نمی‌خواهد جامعه امیدوار باشد و با سیاه نمایی و کوچک شمردن دستاوردهایی که خود از آنها مبهوت شده، به دنبال شکست از درون خانه است، زیرا جامعه امیدوار به جلو می‌نگرد و آینده را روشن‌تر از حال می‌بیند؛ بنابراین امید اجتماعی ابزاری مفهومی است که نشان می‌دهد چگونه می‌توان به موفقیت، پیشرفت و پیروزی رسید و از ایجاد یأس اجتماعی جلوگیری کرد.
از منظر مقام معظم رهبری و به استناد آنچه از بیانات ایشان برمی آید، در مقابل جنگ شناختی و تلاش برای یأس آفرینی و سیاه نمایی واقعیت‌های جامعه به‌وسیله دشمن، جهادگران عرصه تبیین برای امیدآفرینی مسئولیت خطیری دارند و مسئولان اجرایی می بایست در گفتار و کردار خود بذر امید را در دل مردم بکارند.
اما امیدآفرینی نباید به معنای دادن وعده و وعیدهای واهی برای حل یک شبه مشکلات باشد، زیرا خود در مدت کوتاهی گسترش ناامیدی و عمیق تر کردن احساس منفی عمومی جامعه را به‌دنبال دارد.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!
امتیازی که دیگران به این خبر داده اند!
     

از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید

دیدگاهها بسته است.