جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح گفت: جایگاه تبلیغ و ترویج مهارت آموزی در کشور مظلوم و مدرک گرایی برجسته و همین موضوع موجب شده جوانان کمتر به سراغ مهارت آموزی بروند.
سردار موسی کمالی پیش از ظهر شنبه در قرارگاه مهارت آموزی سربازان که در سالن جلسات فرماندهی سپاه استان البرز برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه به تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر مهارت آموزی و ایجاد اشتغال جوانان اشاره کرد و گفت: ایشان تاکنون این موضوع را به نحو احسن تبیین کردهاند و ما نیز به عنوان ستادکل نیروهای مسلح در حوزه مهارت آموزی و ایجاد اشتغال جوانان ورود کردهایم.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه باید در این زمینه گفت و گو کنیم تا به یک درک مشترک برسیم، هدف ما از این نظارت و بازدیدهای میدانی صحبت در خصوص چرایی، چیستی و چگونگی مهارت آموزی در ستاد است اما با توجه به گزارشها و آمارهایی که از سوی دستگاههای ذیربط در استان البرز اعلام شد استنباط بنده این است که جلسات مرتبط در این استان به نحو احسن برگزار نشده است.
جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به حضور ۲۵ عضو ثابت در کارگروه مهارت تا اشتغال سربازان و نیز مدیران کل دستگاههای اجرایی به صورت مدعو مطرح کرد: در جلسه امروز که تدبیر رهبر معظم انقلاب نیز در آن بیان شد، برخی از این مدیران کل حضور نداشتند در حالی که ایشان همواره تاکید دارند که سربازانی که وارد نیروهای مسلح میشوند مهارت یاد بگیرند و توانمند شوند.
یکی از مأموریتهای امروز نیروهای مسلح، ورود به مهارت آموزی است
سردار کمالی با بیان اینکه سالانه بالغ بر ۳۰۰ هزار جوان در کسوت سربازی وارد نیروهای مسلح میشوند عنوان کرد: بنابراین یکی از چراییهای ورود نیروهای مسلح به این مهم، اجرایی سازی فرمان رهبر است.
از سوی دیگر بیکاری یکی از معضلات و بحرانهای کشور و لزوم مقابله با این معضل و رسیدن به اشتغال، داشتن مهارت بوده و عوامل دیگر هم نقش دارند اما مهمترین آنها مهارت آموزی است.
وی اذعان کرد: امروز یکی از مأموریتهای نیروهای مسلح، فرماندهان و مسؤولان ورود به موضوع مهارت آموزی است که به نحو احسن باید اجرایی شود.
دو نوع آموزش عمومی و تخصصی در این زمینه ارائه تا به اشتغال جوانان کمک کند.
علاوه بر آموزش کسب و کار، آموزش سواد مالی و رسانهای و الکترونیکی نیز از اهمیت خاصی برخوردار است تا جوانان راههای جذب مشتری را فرا گیرند.
جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح افزود: آموزش مهارتهای زندگی نیز یکی از مهمترین مؤلفههای ضروری برای جوانان است.
بنا نیست نیروهای مسلح داعیه دار این آموزشها باشد اما با همکاری سازمانهای دولتی یا متولیان آموزش در کشور آموزشهای لازم را ارائه میدهد.
هر یک از این نهادها و سازمانها تولیداتی دارند که در حوزه مهارت آموزی با آنها نقش آفرینی میکنند.
محدودیتی برای آموزش تخصصی سربازان در نیروهای مسلح نداریم
سردار کمالی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با ۲۶ سازمان و وزارتخانه در این راستا اظهار کرد: سندی تحت عنوان سند ملی مهارت آموزی کارکنان وظیفه در شورای عالی اشتغال تصویب و از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد و امروز به عنوان سند میثاق بین دستگاههای لشکری و کشوری برای امر مهارت آموزی کارکنان وظیفه عمومی استفاده میشود.
لذا همه ما مسؤول و مکلفیم در خصوص وظایفی که در آن پیش بینی شده گفت وگو کنیم و به وحدت نظر برسیم.
وی افزود: ما هیچ محدودیتی در نیروهای مسلح برای آموزشهای تخصصی سربازان نداریم و دست هر سازمان و وزارتخانهای که ادعای آن را داشته باشد را به گرمی میفشاریم و از آنها کمک میگیریم تا این کار به نحو احسن انجام شود.
طی این مدت بالغ بر دو میلیون نفر را پای کار آورده و موفق شدهایم برای یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر گواهینامه مهارتی صادر کنیم که از این تعداد ۷۸۰ هزار نفر گواهینامه تخصصی دریافت کردهاند.
جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح مطرح کرد: طی سالهای اخیر ۷۸۰ هزار نفر با داشتن این گواهینامهها وارد بازار کار شدهاند اما هنوز این وضعیت مطلوب ما نیست و باید برنامه ریزی کنیم کمیت را نیز افزایش دهیم تا این شعار که هر سرباز حداقل باید با یک مهارت تخصصی و پنج مهارت عمومی از نیروهای مسلح ترخیص شود را عملیاتی کنیم.
سردار کمالی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب و فرمایشات ایشان مبنی بر اینکه کارها بعضاً خوب تصمیم گیری، ابلاغ و آغاز میشود اما پس از مدتی کار کند پیش میرود یا تعطیل و یا بعضاً به انحراف کشیده میشود، تصریح کرد: جایگاه تبلیغ و ترویج مهارت آموزی در کشور مظلوم و مدرک گرایی برجسته و همین موضوع موجب شده جوانان و خانوادهها کمتر به سراغ مهارت آموزی بروند اما باید کمک کنیم و این فرهنگ را توسعه و ترویج دهیم.
اعطای تسهیلات خوداشتغالی به بیش از ۱۶ هزار نفر
وی بیان کرد: یکی از راههای تسهیلگری در اشتغال سربازان و کارکنان وظیفه، اعطای وامهای خود اشتغالی به آنهاست که در این راستا در سال گذشته و اوایل سال جاری موفق شدیم به حدود ۱۶ هزار و ۴۰۰ نفر این تسهیلات را پرداخت کنیم.
انتظار ما اعطای این وام به ۵۰ هزار نفر است که از مجلس و دولت انتظار میرود این سهم را افزایش دهند و دستگاههای اجرایی نیز تسهیلگری کنند تا تسهیلات مربوطه پرداخت شوند.
جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح گفت: افرادی که بتوانند قبل از سربازی مهارتی را بیاموزند و در سامانه ثبت نام کنند از مشوقهایی برخوردار میشوند که از جمله آنها میتوان به یک ماه کسر خدمت، یک ماه مرخصی تشویقی، انتخاب محل و تا حد امکان استان محل خدمت و استفاده از آنها به عنوان مربی و کمک مربی اشاره کرد.
منبع مهر برچسب ها: جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح گفت: جایگاه تبلیغ و ترویج مهارت آموزی در کشور مظلوم و مدرک گرایی برجسته و همین موضوع موجب شده جوانان کمتر به سراغ مهارت آموزی بروند.
جانشین قرارگاه مهارت آموزی ستادکل نیروهای مسلح گفت: جایگاه تبلیغ و
از شما سپاسگزاریم که نظرات و پیشنهادات سازنده تان را با ما در میان می گذارید